Body Stress Release - Total Body Intelligence
Ook wel Body De-Armouring genoemd
trefwoorden: body stress release | lichaamsbewustzijn | vitaliteitsmassage | massageBody Stress Release - Total Body Intelligence (ook wel Body De-Armouring genoemd)

Bij deze massage-vorm behandel ik het gebied waar jij blokkades ervaart. De behandeling hoeft dus niet een volledige lichaamsmassage te zijn: bij buikklachten behandel ik dan ook alleen de voorkant, waarbij ik begin met je hoofd (meridianen) en voeten zodat jouw lichaamsenergie al in stroming gebracht wordt.

Daarna ga je, onder mijn begeleiding, verbinding maken met het lichaamsgebied waar jij pijn ervaart of waar jij voelt dat het lichaam jou innerlijke signalen geeft. Het kan daarbij zijn dat jouw lichaam in eerste instantie pijn in je maaggebied laat voelen... en zodra je verbinding maakt met de pijn, jouw lichaam jou laat weten dat er onder de pijn de emotie verdriet ligt... of misschien neem je een beeld waar... of wellicht dat je een woord 'hoort'. De taal van je lichaam, jouw volledige lichaamsintelligentie, is het 'hulpmiddel' waardoor de behandeling/sessie zich ontvouwt, zodat gezien mag worden wat gezien/gevoeld wil worden waarna het losgelaten mag worden. De behandeling/sessie kan tot een catharsis leiden... een diepe ontlading...

Het is nodig om voldoende tijd te reserveren voor deze behandelvorm/sessie, omdat het van belang is dat het lichaam volledig in de gelegenheid is haar verhaal te vertellen, zonder dat het onderbroken moet worden omdat de behandelingstijd voorbij is. Hou er bij deze vorm dus rekening mee dat mogelijk extra tijd nodig is: in de prijstabel kun je vinden wat jouw bijdrage voor ieder half uur extra is. Vooral als je diep trauma ervaren hebt (sexueel misbruik, incest, verkrachting, lichamelijk en/of geestelijk machtsmisbruik) werkt de behandeling/sessie diep door (en ook na de behandeling werkt deze vorm door).


Na of tijdens de massage/behandeling/sessie volgt de lichaamsbewustwording (LB + LE)

De meeste mensen voelen het deel van hun lichaam boven het middenrif meestal beter dan het onderste deel van hun lichaam, zoals de buik, de onderrug, de benen en de voeten. De gebieden, die gespannen aanvoelen of minder goed functioneren, voelt men meestal het minst, terwijl je zou verwachten dat je die gebieden erg goed voelt. De 'lichaams-bewustwordings-methode' bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is proberen alle delen van het lichaam van binnenuit te voelen. Bij dit onderdeel ontdekt men waar het gespannen aanvoelt, waar pijn aanwezig is, waar het koud aanvoelt, enz.

De tweede stap bestaat eruit dat men, met behulp van het voorstellingsvermogen, ‘negatieve (in de zin van levenNemende / belastende) energie’ uit de minder goed functionerende gebieden weg laat stromen uit vingertoppen en voetzolen.

De derde stap is dat men zich voorstelt dat 'positieve (in de zin van levenGevende / voedende) energie' die zich om ons bevindt, boven op het hoofd en bij het achterhoofd naar binnen gaat en hoe men deze door het hele lichaam laat gaan, vooral naar de gebieden stuurt, die minder goed functioneren, waardoor het lichaam gezonder wordt.Lichaamsbewustzijn beschreven op mijn blogOm je zo goed mogelijk te begeleiden, stem ik mij aan het begin van iedere sessie af op jou, zodat je de best mogelijke behandeling ontvangt. Omdat ik mij afstem op Universele Liefde en mijn eigen energetisch systeem (zo zuiver mogelijk) in balans, harmonie, en evenwicht heb gebracht, gaat Jouw energetisch systeem daar als vanzelf op mee resoneren. Als je kiest voor een 'healer' of magnetiseur, blijf dan alsjeblieft in contact met het onderscheidingsvermogen van Jouw Hart. Helende energie kun je pas dan onbelast laten stromen als de 'healer' of magnetiseur haar/zijn eigen energetisch systeem voldoende gezuiverd heeft. Het is tenslotte jouw eigen Spirit ofwel Innerlijke Healer die jou geneest. Een 'healer' kan de ruimte scheppen, maar jijzelf geneest jouzelf.


~ * ~


Het kan zijn dat het zinvol is de behandelingen te ondersteunen met Bachbloesemtherapie of etherische oliën. Ook soundhealing kan onderdeel van de behandeling zijn. Daarnaast ben ik goed op de hoogte van andere natuurlijke behandelwijzen, zodat ik je ook hiermee in contact kan brengen.

Tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige A heb ik o.a. psychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding praktische Psychologie gevolgd, waardoor ik je ook op dit stuk voldoende kan ondersteunen.

Ik begeleid jou vanuit Wholeness / Heelheid, waarbij ik vanuit BronbewustZijn met je mee kijk. Ik beschouw jou als mens als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, spirituele levensovertuiging, en sociale omstandigheden zijn gebieden, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze beďnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht. 'Ziek' zijn, ofwel uit balans zijn, is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt weggestopt. 'Ziek' zijn geeft je de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van het genezingsproces. Ik ondersteun en begeleid jou in het opnieuw in balans brengen van jouw levenskracht, met behulp van jouw zelfgenezend vermogen .

Als je voelt dat je begeleiding en scholing op jouw Bewuste Pad nodig hebt, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen op welke manier ik jou het meest effectief kan gaan begeleiden. Hieruit volgt een voorstel voor je scholingstraject. We bekijken steeds in het moment wat je nodig hebt. Jij geeft aan, ik ben aanwezig en volg jouw ware behoeften.Je bijdrage in de energie-uitwisseling* is:

Intakegesprek (het is mijn ervaring dat het eerste telefoongesprek dat we hebben met elkaar vaak voldoende is om aan te voelen wat je nodig hebt, zodat het intakegesprek onnodig is) € 45,00
Sessie Body Stress Release in combinatie met LB en LE (ongeveer 1,5-2 uur) € 100,00
Ieder half uur extra € 30,00

*Als jouw financiële situatie een belemmering is voor werken met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.

Ben je op zoek naar een inspirerend kado?
Ik bied nu ook kadobonnen vanaf euro 5,00*.