Baby Massage
Baby Massage Training
Deze Massagevorm kun je ook toepassen als Peuter Massage
trefwoorden: babymassage | peutermassage | massage
Als basis voor zalven en massage olie gebruik ik Koolzaadolie.

Baby en Peuter Massage

Baby's communiceren via hun lichaam. De aanraking is van vitaal belang voor de ontwikkeling van je kindje. Door middel van massage leert je kindje zijn/haar eigen lichaamsbegrenzingen kennen en versterken en verbinding maken met het eigen lichaam, waardoor jouw kindje in verbinding komt met de eigen lichaamswijsheid.

Voor baby's kan het heel lastig zijn om zich veilig te voelen op deze Aarde. Zij staan veel dichter bij de dimensie waar ze vandaan komen en kunnen daardoor een slechte (of nauwelijks) verbinding hebben met hun lichaam. Deze baby's kunnen last hebben van veel huilen, gevoelig zijn voor sferen, stemming, spanning, emotioneel reageren op omgeving en/of voedingsintolerantie, en/of huidproblemen. Een Babymassage ondersteunt jouw kindje zich veilig te voelen in het eigen lichaam doordat door middel van massage het kindje de eigen lichaamsbegrenzingen leert herkennen en de massage het kindje uitnodigt volledig in het lichaam aanwezig te zijn.


Baby Massage Training

Baby's communiceren via hun lichaam. De aanraking is van vitaal belang voor de ontwikkeling van je kindje. Bovendien versterkt het de band tussen zowel moeder en kind als vader en kind. De ouder-kind binding is erg belangrijk: het legt de basis voor alle relaties die zich in de rest van het leven vormen. Twee condities zijn van belang om de ouder-kindbinding via massage te ontwikkelen en te verstevigen: 1) het vermogen en de sensitiviteit van de ouder om in te spelen op de cues die het kindje geeft, 2) en de hoeveelheid tijd die de ouder erin steekt. Deze sociale interactie is zowel van belang voor het kind als voor de ouder gedurende de eerste drie levensjaren. Baby's zijn sociale wezentjes die leren van de interactie met hun ouders. Door tijd te steken in Babymassage vergroot het kindje zijn repertoire van interactieve vaardigheden. De verzorgende aanraking van de ouder aan het kindje verrijkt de fysiologische, sociaal-emotionele en body-mind-geest verbindingen voor zowel het kindje als de ouders. Aanraking en streling zijn even hard nodig als mineralen, vitaminen en prote´nen. Het verhoogt de kwaliteit van leven van het kindje zowel als van de ouders.

Het is een kado aan je kindje en jezelf om te leren hoe je een Babymassage geeft.

Ook kun je jouw baby opnieuw de beleving van de womb (baarmoeder) geven door de baby onder zacht stromend warm water te badderen. Deze liefdevolle, zachte, en koesterende aanraking laat de baby zich veilig en beschermd voelen. Wezenlijk contact maken in de (aan)raking. Heerlijk genieten voor jou en je baby.En natuurlijk kun je deze zachte (aan)raking ook bieden aan peuters en oudere kinderen. En ook aan het oudere mensenkind.~ * ~


Omdat ik mij afstem op Universele Liefde en mijn eigen energetisch systeem (zo zuiver mogelijk) in balans, harmonie, en evenwicht heb gebracht, gaat Jouw energetisch systeem daar als vanzelf op mee resoneren. Als je kiest voor een healer of magnetiseur, blijf dan alsjeblieft in contact met het onderscheidingsvermogen van Jouw Hart. Je kunt pas dan 'a beholder of a Healing Space' zijn als je als 'Healer' je eigen energetisch systeem voldoende gezuiverd hebt en je beseft dat niet jij de 'Healer' bent en je je niet met het helingsproces van de 'ander' mag bemoeien: dat is de ware betekenis van 'holding space'. Dieren en planten zijn Natuurlijke Healers, omdat zij 'beholders of a Healing Space' zijn. Jouw Spirit is jouw ware Healer en aanwezig zijn in de 'Healing Space' van een dier, plant, en/of mens kan jouw innerlijke Healer activeren van binnenuit: dat is de Ware Healer.

Dogs are natural healers. Cats are too. And horses. And probably other animals too. They do not put anything in between them and you, and the 'field'... So there is a trinity from Love. A Holy Relationship.

People who are in this space are natural healers as well. Though there must be a 'ground' in the individual to be healed: because the true healer is the self healing power.

We can hold space, like animals do. It is a big error to think that we people heal others (animals don't either), because that would be manipulations and works only for a while. Deep healing occurs when the patterns are seen through and unfinished emotions (all emotions both the 'positive' ones and the 'negative' ones) come full circle.Tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige A heb ik o.a. psychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding praktische Psychologie gevolgd, waardoor ik je ook op dit stuk voldoende kan ondersteunen. Via de 'Even kennismaken' pagina vind je mijn verdere achtergrond.

Ik begeleid jou vanuit Wholeness / Heelheid, waarbij ik vanuit BronbewustZijn met je mee kijk. Ik beschouw jou als mens als ÚÚn geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, spirituele levensovertuiging, en sociale omstandigheden zijn gebieden, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze be´nvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht. 'Ziek' zijn, ofwel uit balans zijn, is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt weggestopt. 'Ziek' zijn geeft je de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van het genezingsproces. Ik begeleid jou in het opnieuw in balans brengen van jouw levenskracht, met behulp van jouw zelfgenezend vermogen.

Als je voelt dat je begeleiding en scholing op jouw Bewuste Pad nodig hebt, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen op welke manier ik jou het meest effectief kan gaan begeleiden. Hieruit volgt een voorstel voor je scholingstraject. We bekijken steeds in het moment wat je nodig hebt. Jij geeft aan, ik ben aanwezig en volg jouw ware behoeften.


Op dit moment heb ik geen fysieke ruimte om massages aan te bieden. Wel is het mogelijk dat ik je handreikingen bied hoe jij jouw baby masseren kunt.

Je bijdrage in de energie-uitwisseling* is:

Intakegesprek (het is mijn ervaring dat het eerste telefoongesprek dat we hebben met elkaar vaak voldoende is om aan te voelen wat je nodig hebt, zodat het intakegesprek onnodig is) Ç 45,00
Baby Massage (ongeveer 30min.)
We beginnen met een kort gesprekje onder het genot van een kopje thee. Daarna masseer ik jouw kindje terwijl je aanwezig bent in de massageruimte en kunt meekijken: tijdens deze Babymassage vindt geen overdracht plaats
Na de massage rust je kindje ongeveer 5min. zodat de ervaringen kunnen integreren
We sluiten de Babymassage af met een kort na gesprekje
Ç 35,00
Baby Massage Training (ongeveer 1uur)
We beginnen met een kort gesprekje onder het genot van een kopje thee. Daarna masseer ik jouw kindje ongeveer 15min. terwijl je aanwezig bent in de massageruimte en kunt meekijken. Hierna neem jij de Babymassage over en geef ik je instructies hoe je jouw kindje kunt masseren
Na de massage rust je kindje ongeveer 5min. zodat de ervaringen kunnen integreren
We sluiten de Babymassage af met een kort na gesprekje

Ç 55,00

*Als jouw financiŰle situatie een belemmering is voor werken met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.