Lustverhogend geneesmiddel voor vrouwen?
Een andere visie op HSDD
Een aantal vrouwen, volgens onderzoekers 1 op de 5, heeft een verminderd sexueel verlangen of een sexuele opwindingsstoornis (Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD) genoemd). Een Duits farmaceutisch bedrijf heeft tijdens onderzoek naar Flibanserin als anti-depressivum en anti-psychoticum, bij toeval ontdekt dat het medicijn bij sommige vrouwen lustverhogend werkt. Flibanserin werkt in op de hersenen en met name de neurotransmitters serotonine 5-HT en dopamine D receptoren. Flibanserin gedraagt zich als een 5-HT agonist en een partiële agonist op dopamine. Flibanserin kan wel maximaal verzadigd geraken in het lichaam, maar er zijn nog geen aangetoonde toxicologische hoeveelheden aan het licht gebracht.


Onderzoek
Er gaat in Nederland onder ongeveer 80 vrouwen een onderzoek plaatsvinden naar de effectiviteit en veiligheid van Flibanserin als behandeling van HSDD. De verwachting is dat Flibanserin in 2009 op de markt komt.


Geneesmiddel
Er wordt gesproken over geneesmiddel, maar het mag duidelijk zijn dat Flibanserin niet geneest maar hooguit een positief effect? heeft op de genoemde symptomen. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de oorzaak van de symptomen.


Holistische mensbenadering
Vanuit een holistische mensbenadering worden symptomen gezien als signaal voor een dieperliggende oorzaak. Voor werkelijke genezing is het nodig dat deze oorzaak opgespoord wordt, waardoor na inzicht de symptomen als vanzelf zullen verdwijnen. Een menselijk systeem bestaat uit veel meer dan een fysiek lichaam, waarbij het fysieke lichaam laat zien dat er ergens in het systeem onbalans is. Een geweldig ingenieus systeem dus áls we bereid zijn om te luisteren naar de signalen die onze diepste essentie, onze Ziel en Spirit zoals je wilt, naar ons uitzendt. Een verminderd sexueel verlangen kan verschillende psycho-spirituele oorzaken hebben en kan niet opgelost worden met een pilletje (zoals overigens alle ziektes). Daarmee verkracht je je systeem. Jouw essentie vraagt jouw aandacht. De uitdaging is om in de juiste richting te kijken en de boodschappen op de juiste manier te interpreteren. Wat vertelt jouw lichaam je? Waardoor ervaar jij een verminderd sexueel verlangen?


Allopathische middelen
Neem jezelf serieus. Een pilletje kan een gemakkelijke weg lijken, maar als jouw Ware Essentie je een boodschap probeert te geven, komt het signaal op een andere manier bij je terug. Het kan zijn dat je (tijdelijk) allopatische middelen nodig hebt, terwijl je tegelijkertijd de dieperliggende oorzaak onderzoekt. Vervang echter bij voorkeur allopathische middelen door natuurlijke, zoals bijvoorbeeld kruiden of homeopathische middelen. Stop allopathische middelen nooit op eigen houtje, maar in overleg met de kruidengeneeskundige en/of je (huis)arts. Realiseer je dat allopathische middelen je nooit beter maken, ze genezen niet. Ook kruiden genezen niet, maar kunnen wel balans brengen in je totale systeem. De werking van allopatische middelen en kruiden kunnen elkaar versterken of juist afzwakken: vandaar dat eigen research naar de verschillende uitwerkingen van kruiden en allopatische middelen, en/of overleg met een kruidengeneeskundige gewenst is.





Bewustwording
Zowel vrouwen áls mannen ervaren onvrede als er geen wezenlijke verbinding is tijdens het vrijen. In de column Sexuele Bewustwording (1) beschrijf ik hoe onvrede bij de vrouw én bij de man zich uit. Je kunt ook kijken bij de tags '(sex)ualiteit' en 'tantra' voor meer verdieping op dit onderwerp.

Zowel vrouwen áls mannen zijn de weg kwijt zijn als gevolg van eeuwenlange indoctrinatie, en bewust gestuurde cultuurbeelden over sex en sexualiteit, sexuele energie, én tantra. De verstrikkingen zijn zeer groot. En dat uit zich zowel bij vrouwen áls mannen.

Daarnaast is onze voeding inmiddels ook zodanig verziekt dat dit gevolgen heeft voor de hormoonhuishouding met allerlei fysieke, emotionele, energetische én spirituele gevolgen.

Zowel vrouwen áls mannen 'dienen' hun pijnen te helen, willen ze een volledige verbinding met zichzelf én de ander aangaan.


Media
Bovenstaand artikel heb ik naar verschillende dagbladen, tijdschriften, sexuologen en huisartsen gestuurd, zodat dit onderwerp breed bekend wordt in Nederland en vrouwen zo breed mogelijk geďnformeerd worden. Hierdoor kan een weloverwogen keuze gemaakt worden voor (tijdelijk) allopatische middelen en/of natuurlijke behandeling door middel van bijvoorbeeld workshops, individuele sessies, en/of ander (groeps)werk of ondersteuning. Gebruik daarnaast je voeding als medicijn 'food as medicine'.

Wat ik hier schrijf voor vrouwen, geldt vanzelfsprekend ook voor mannen.



mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Update 19 augustus 2015
Op dit moment geeft de media volop aandacht aan de lustpil voor vrouwen, omdat de pil is goedgekeurd. De pil wordt op de markt gebracht onder de naam Addyi en moet DAGELIJKS ingenomen worden. Nogmaals de lustverhogende werking? werd als BIJWERKING gezien bij een anti-depressiva. Volg voor de bijwerkingen van Addyi voornoemde link.

Hopelijk draagt deze column ertoe bij dat vrouwen een bewuste keuze kunnen maken en de moed hebben om dieper te kijken/voelen bij het 'issue geen zin hebben': een pilletje is NOOIT de oplossing.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.