Kom tot Vervulling en Geluk in jeZelf - (Sexuele) Bewustwording (2)We willen allemaal geluk ervaren en zijn er naar op zoek in de buitenwereld. Dit geluksgevoel vult ons voor een korte tijd, maar vervult ons diep van binnen niet. Zo blijven we zoeken en najagen. We willen steeds meer (prikkels), groter, sneller. We ervaren gevoelens van ‘niet genoeg’, ‘niet goed genoeg zijn’, ‘tekort’, ‘het nooit goed genoeg doen (in de ogen van de ander en jezelf)’. Deze pijnlijke gevoelens over onszelf willen we helemaal niet voelen en dus gaan we weer op zoek. Dit kun je je leven lang volhouden, totdat je jezelf ‘werkelijke’ levensvragen durft de stellen en de weg naar binnen durft te gaan door alle lagen heen van wat jij gedurende je leven aan schijnwerkelijkheid verzameld hebt...


Geboorte
Als baby-meisje of baby-jongetje kondig jij je na negen maanden warme geborgenheid in de baarmoeder van je mama aan om geboren te worden. Je bent volgroeid en hebt meer ruimte nodig om verder te groeien. Alles is in jou aanwezig en deze aanwezigheid verlangt ernaar naar buiten uit te reiken. Je hartje stroomt over van licht en liefde. Je levenskracht voel je tintelend in heel je lijfje. Je voelt een kracht in je om naar buiten te komen en ook mama voelt deze kracht. Maar mama is ook bang voor deze kracht en ze houdt het uitdrijvingsproces soms een beetje tegen. En dan krijgt ze gelukkig steun van papa en een mevrouw of meneer die haar helpen jou geboren te laten worden. Je schrikt van de koude handen die je opvangen en van alles met je doen om je te laten ademen. De verbinding die je had met je mama via een koord wordt vrijwel direct doorgeknipt, waardoor je naar adem snakt. Je hebt het gevoel te stikken en veel te snel voor jouw gevoel moeten je longetjes zich ontplooien om je levensadem in te ademen. Dat doet pijn in jouw tere longetjes en je besluit dat ademen pijnlijk is en dat je maar niet te diep moet ademen. Snappen ze dan niet dat jij negen maanden lang gevoed en ‘geademd’ hebt door het verbindingskoord met mama en dat er helemaal geen reden is om dit koord zo snel te verbreken? Zien ze dan niet dat het koord nog klopt, dat er leven is? Leven tussen jou en mama, en dat jij hierdoor nog steeds gevoed en beademd wordt?


Opvoeding (in de Oude Energie)
Vanaf nu gaan papa en mama je opvoeden (opvoeden in de Nieuwe Tijd). Jou vertellen wat goed voor je is en wat niet goed voor je is. Dat verwart je, want diep in jou voel je dat het anders is voor jou. Maar die gevoelens mogen en kunnen er niet zijn, want als je ze toelaat en je uitreikt vanuit je authentieke gevoelens vinden papa en mama je niet lief. Ze schrikken zelfs van jouw expressie en vertellen je dat je het zó niet moet voelen. En je hebt zoveel liefde en licht met je meegenomen om te delen met papa en mama. Maar ze kunnen het helemaal niet ontvangen en dat doet pijn in je hartje. Papa en mama leven vanuit hun hoofd en hebben allemaal regeltjes over wat goed is en wat niet. Daardoor kunnen ze jouw authentieke expressie helemaal niet toelaten en ontvangen. Die pijn in je hartje... is te groot... je snapt het niet, maar het voelt veel beter als je je terugtrekt van die voelende plek. Hierdoor verlies je echter ook de voelende verbinding met je buik. De heerlijk tintelende gevoelens in je lichaampje verdwijnen steeds meer. Je trekt je levensenergie, die jouw sexuele energie is, meer en meer terug. Gelukkig... nu voel je jouw diepe pijn niet meer. En papa en mama zijn blij met je. Je bent zo lief en aardig, een echt gemakkelijk en gehoorzaam kind.Dat je hierdoor vervreemd bent van jezelf, ziet niemand. En ook jijzelf hebt er geen weet van. Op school leer je je nog meer aan te passen. Ook als je met vriendjes en vriendinnetjes samen bent, pas jij je aan zodat je aardig gevonden wordt, aandacht en liefde ontvangt. Maar het is nooit genoeg...

Diep van binnen voel jij je leeg. Je blijft jezelf vullen met dingen van buitenaf en voor even voel je je dan vol. Maar al snel voel je de leegte weer en ga je weer op zoek naar vulling. Je zoekt in geld, kleding, een groter huis, meer (sex)vrienden die je aandacht kunnen geven (en als de sexvrienden er niet zijn, zoek je het in masturbatie), eten...


Wakker worden
En dan op een dag... voel je je oververmoeid, je hebt steeds hoofdpijn, je merkt dat je je dagelijkse taken niet meer kunt doen, je voelt je depressief of onverklaarbaar boos op alles en iedereen. Je hebt helemaal geen zin meer in sex. Of je ‘wilt’ wel maar je voelt geen diepe vervulling op de manier zoals het nu gaat. Je gaat misschien je partner en je vrienden de schuld geven. Of je geeft jezelf de schuld. Nu komen er verwijten over en weer. Misschien moeten jullie maar gaan scheiden. Of de vriendschap stoppen. Of misschien is het beter om een andere baan te zoeken. Of een ander huis in een andere straat, of andere plaats. Hopelijk ga je nu op zoek... in jouw binnenwereld in plaats van in de buitenwereld.

Dan ontdek je dat je ver van jezelf af bent komen te staan. Geen verbinding met jezelf voelt. Wát voel je eigenlijk? Wát wil je eigenlijk? Zijn jouw gevoelens en gedachten van jezélf? Of zijn ze van je vader of moeder? Of van de leraar? Of van je eerste vriendje of vriendinnetje? Als je deze vragen durft te stellen, begint een (lange) weg, jouw bewuste pad, naar wat er binnenin jou leeft. Langzaam en met veel volharding op deze weg ontdek je alle oordelen en overtuigingen die helemaal niet van jezelf zijn. Nu ontdek je ook dat anderen je allerlei ideeën voorgespiegeld hebben. De ontdekking van de schijnwerkelijkheid gaat vaak langzaam, omdat de pijn en angst zo groot is dat je die slechts stap voor stap kunt verdragen. Zo werk je door de verschillende lagen heen. Je leert je werkelijke verlangens en behoeften (h)erkennen en hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Je leert onvoorwaardelijk houden van jezelf. De onvoorwaardelijke liefde voor jezelf motiveert je om verder te gaan. Soms tegen de stroom in. Want als jij steeds meer van jezelf gaat houden, kan het zijn dat anderen je niet meer zo aardig vinden en uit je leven verdwijnen. Het is belangrijk dat je tijdens dit proces de moed hebt jezelf steeds meer trouw te zijn. Zo leer je jezelf steeds meer te vertrouwen, en wantrouwen laat als vanzelf los. Doordat je jezelf leert vertrouwen, vertrouw je ook je broeder en je zuster en kun je werkelijk verbinding gaan maken. Vanuit de verbinding met jezelf maak je nu verbinding met de ander. Je leert ook vertrouwen op je verbinding met het grote geheel. Jouw oerwantrouwen laat los. Je hebt niets meer nodig, omdat jij nu al jouw behoeften en verlangens zelf(-samen) vervult. Je leert erop vertrouwen dat, als je in de stroom (flow) van het leven bent, alles wat je nodig hebt gemakkelijk naar je toe stroomt. Dit betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Maar je handelt nu vanuit een innerlijke hartsgedrevenheid en voelt innerlijke vervulling.


Jouw geluk komt van nu binnenuit
Je hebt het onderscheid leren (h)erkennen in levenssituaties die je zelf(-samen) (co-)creëert en waar je zelf eigenaarschap in neemt, en levenssituaties die veroorzaakt zijn en worden buiten jou waar je vanzelfsprekend niet ver-antwoordelijk voor bent. Je hebt wel invloed op hoe je deze laatste levenssituaties waarneemt en of je je erdoor uit jouw innerlijke balans en harmonie laat halen.


Innerlijke vervulling
Vanuit deze diepe innerlijke vervulling ontmoet je nu broeders en zusters die ook diep vervuld zijn van geluk in zichzelf. Liefde kan nu vrijelijk stromen naar eenieder die jij ontmoet. Je hoeft niets meer terug te houden. Er is geen behoeftigheid. Je hebt alle lagen in jezelf gevuld. Ook sexueel. Dat betekent dat jouw sexuele energie als levenskracht geďntegreerd is en vrijelijk stroomt door je hele lichaam: al jouw cellen met vreugde en een heerlijk tintelende vibratie doorstroomt. Je bent Extase. Je bent Orgastisch. Jouw geslacht leeft en voelt in verbinding met jouw hart. Nu gaat ook jouw voelende geslacht verbinding aan met de ander. Als man voelt jouw lingam (penis) gevend in de ontvangende warme en open yoni (vagina) van je partner. Nu kan er een uitwisseling van energieën plaatsvinden die diep vervullend zijn voor jezelf en jouw geliefde.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Deze column is verschenen in de Paraview van mei 2009
In bovenstaande column beschrijf ik opvoeden vanuit de Oude Energie in de Oude Tijd. Het kan heel anders. Dat kun je lezen in de column 'Opvoeden in de Nieuwe Tijd - moeilijk of een zegen? en de column 'Sexuele Opvoeding van jouw (heel jonge) kind'
In het filmpje wordt aangetoond hoe een baby, die gewend is aan liefdevolle feedback van de moeder, reageert als ze daar plotseling mee stopt. De baby probeert op allerlei mogelijke manieren, die het tot beschikking heeft (gezichtsuitdrukking, wijzen, bewegen, huilen, steeds harder huilen) de moeder tot respons te bewegen.

Dit zelfde proces zie je ook in een verstoorde communicatie tussen volwassenen. Eén van de verstoringen is geen helder antwoord geven aan de ander. Hierdoor wordt de communicatiecyclus niet afgerond en dat blijft 'trekken en zuigen' bij degene die geen antwoord ontvangt. In de column 'de Bron spreekt...' kom ik daar op terug.


Deze docu toont hoe in Japan een begeleider van een groep kinderen met hen omgaat. Ik heb er met ontroering naar gekeken. Een diep hartsverlangen werd tijdens het kijken in mij aangeraakt. Wat zou het geweldig zijn als onze kinderen deze veilige bedding mee krijgen.
Mooi geschreven lieve Mascha,

Het is een hele hoop wat je aanhaalt hier...

Dat thema je verbinden met wie je zelf werkelijk bent komt toch steeds weer terug overal. Dat is ook de basis om vanuit die (seksuele) energie je met de ander te kunnen verbinden.

Een poosje terug las ik dit:
"Beter gehaat om wie je bent dan geliefd om wie je niet bent."

En dat is heel iets anders dan de ons zo vaak afgedwongen gehoorzaamheid van opvoeders, scholen en kerken... of op latere leeftijd het idee aan wat we zouden moeten voldoen...
Yep Ko!! ;-))))
Wat een ongekend mooi document Mascha.
De transformatie van de oppervlakte, angst voor de diepte,

naar de eenvoud van de kracht van de diepte.
Heel integer ook.
Dankjewel!
Dankjewel Astrid.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.