Relaties in de Nieuwe Energie op de Nieuwe Aarde vragen om commitment
Als jij het bewustwordingsproces zoals beschreven in de column (Sexuele) Bewustwording (2) doorloopt, kun je gaan merken en voelen dat jouw huidige (partner)relatie niet vervullend voor je is. Je kunt gaan voelen dat je niet in al jouw aspecten aangeraakt wordt. Je voelt nu een diep Ziels- en hartsverlangen je zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal, als spiritueel met je partner te verbinden én te committen. Zowel je persoonlijkheid als je Ziel willen helemaal betrokken worden in jouw (partner)relatie. Je voelt meer en meer helderheid over waarnaar jij verlangt in verbinding met de ander. Je maakt de ander ook deelgenoot van jouw verlangens en aanvaardt mogelijke consequenties van dit delen. Want het kan zijn dat jouw beleving niet overeenstemt met die van jouw huidige partner. Dan volgt een loslatingsproces en een afscheid.


Loslaten
Het is belangrijk te weten wanneer de relatie je alles gegeven heeft wat die je te bieden heeft en dat je daarna de moed hebt om los te laten. Verder te gaan en mogelijk een tijd alleen te zijn om je voor te bereiden en ruimte te maken voor een volgende (partner)relatie die meer aansluit bij je huidige Ik. Relaties in de Nieuwe Energie vragen een bewuste toewijding én commitment van jou aan jezelf en aan je partner.


Bewuste Aanwezigheid
Een bewuste aanwezigheid en bereidheid in delen met elkaar. De Nieuwe Energie vraagt van jou al jouw angsten, pijnen, en onzekerheden naar boven te laten komen en te omarmen zodat heling mogelijk wordt. Juist in een toegewijde relatie zullen deze angsten, pijnen, en onzekerheden zich laten zien. Met name ook in je sexualiteitsbeleving. Durf je hier dan bij te blijven, bij jezelf... en ook bij je partner? Dan hebben jullie een prachtige kans voor gezamenlijke heelwording waarbij je jouw eigenaarschap voor de relatie blijft voelen en dragen. Relaties in de Nieuwe Energie worden een draagvlak voor Onvoorwaardelijke Liefde tussen man en vrouw (of vrouw en vrouw, of man en man). Niets kan en mag ongezien blijven in deze relaties. Er is een delen in volledige openheid. Hierdoor groeit het vertrouwen tussen de partners. Hun liefde en vertrouwen breidt zich daarna ook uit naar anderen. Meer en meer relaties ontstaan in de Nieuwe Energie waardoor de Nieuwe Aarde meer en meer zichtbaar en voelbaar wordt. Waar samenleven in Vrijheid, Vrede en Harmonie als vanzelf ontstaat.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Een langdurige intieme relatie met een partner is als een contract om met elkaar de hemel te beleven en met elkaar door de hel te gaan. Langdurig met elkaar leven betekent dat je de ander ontmoet als de meest liefhebbende, begrijpende partner waarbij je smelt en je gelukkig voelt. Je hart gaat open en gaat dansen, je huid is een en al verlangen en binnenin stromen al je levenssappen. Je verlangens in je buik en je geslacht wellen op en gaan open in hun verlangens.

De keerzijde van hetzelfde verhaal is dat je in een volgende periode ervaart hoe kwetsend en wreed je partner is, je hart scheurt van zoveel onbegrip en leed. Je buik voelt zich woedend over zoveel barbaarsheid en in je geslacht sluit je alle wegen naar verbinding af.

Als je de moed hebt om met iemand langdurig in verbinding te leven dan heb je een grote zekerheid. Beide kanten zul je evenveel leren kennen. Ze zullen elkaar afwisselen, daar is geen ontkomen aan. Geen paar kan daaraan ontsnappen. Het is een slingerbeweging die zich steeds herhaalt als je als man en vrouw met elkaar in de diepte gaat.

De kunst bestaat eruit om beide kanten volledig te doorvoelen en alles te doorleven wat je daarin ervaart. De kunst bestaat erin om open te blijven in je hart en je geslacht, en je in alles in dit beleven te laten raken.
Geleidelijk leer je dan beide kanten kennen als basiskrachten van leven, als krachten die nu eenmaal het samenzijn in intensiteit bepalen, zoals dat gaat tussen een man en een vrouw.

Beide kanten hebben hun kwaliteiten en helpen je om in je eigen kracht te blijven, om je niet te hechten aan de zoete liefde en jezelf daarin te verliezen, en je evenmin te hechten aan je gekwetstheid en hierin helemaal ontredderd te zijn.

Zo blijf je in het centrum van jezelf, verbonden met je eigen wortels in wie je bent.

Zo kan het gebeuren dat je na vele slingerbewegingen van afwisselend hemel en hel, je op een dag heel gelukkig en open kan zijn, zowel in deze hemel als deze hel. Je kan dan gewoon jezelf zijn in je liefde, zoals je partner ook zichzelf mag zijn. Dan is er een overvloed aan leven want alles is altijd goed in wat het leven brengt.
De angst voor tekort in de mens is zo groot dat zowel vrouwen als mannen een gewoontepatroon als overlevingsmechanisme in zichzelf hebben van 'halen'. Er moet 'iets' naar zich toe gehaald worden.

We kunnen individueel en collectief pas dan volkomen geheeld worden, zodra we innerlijk (h)erkennen dat we naar elkaars Vrijheid verlangen. Wat geen bevrijdingsverlangen is, maar een oprecht verlangen naar elkaars Vrijheid. Naar elkaars Vrijheid verlangen is een beddingsverlangen. Het elkaar een bedding bieden. Zodra we deze diepe Waarheid in onszelf (h)erkennen, kan alle angst oplossen. Zodra we elkaar een bedding bieden, beleven we een nieuwe ervaring van Wezenlijke verbinding. Je ervaart dat je niet langer hoeft te 'halen'.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.