Maanstonde Ritueel
Bronnen van geluid weerklinken in de maanverlichte waterpoel. Bloemen bloeien overvloedig langs de kant. Bomen omcircelen en beschermen de waterpoel terwijl de geluiden het heldere gladde wateroppervlak tot sprankeling brengt in spiralen en bollen, en de onderliggende waterdiepten tot golven.

Een kristallijne toon klinkt terwijl een circel van in witte robes gekleedde vrouwen de kampplaats oploopt, acht vrouwen circelen met de klok mee en acht tegen de klok in. Pure tonen resoneren vanuit elk van hen, hoge stemmen, maagdelijk zuiver, sereen als de maan zelf. Ze bewegen met gratie en trots, als zwanen.

De vrouwen beginnen circels met elkaar te verweven, tegelijkertijd het achtfiguur dansend als sparkels van witte lichten rond hun baarmoeder, de ene baarmoeder met de andere verbindend, bloed met bloed, geboorte en dood. Voortdurend worden hun stemmen hoger en hoger, met een ondertoon van diep gekerm op het moment dat hun baarmoeders open gaan. Verbonden door de aaneenschakeling van de verenigde stemmen van de Moeders – de Velen en de Ene verbonden in de puurheid van de geboorte met de Aarde.

Het bloed begint te stromen – beginnend bij één vrouw en dan bij de volgende – de aarde zwart van bloed kleurend, waardoor het wit van hun robes zelfs nog helderder glanst tegen de wijn van de levenskracht. De Priesteressen komen samen, in een circel elkaars hand vasthoudend terwijl hun gezamenlijke hartslag Eén wordt.

Het water begint in het licht te dansen, elke slag wordt in een rimpeling naar buiten gebracht. De aarde zelf lijkt tot bloei te komen, de koestering dankbaar ontvangend, de kracht naar buiten uitstotend.

Om te ontvangen, is het nodig dat we geven.


mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.