PDDNos/ADHD/Autisme
Is ritalin het meest liefdevolle antwoord?

Al een tijdje wil ik een artikel schrijven over PDDNos, ADHD, en Autistisch verwante stoornissen. Vanmorgen kwam ik onderstaande tekst tegen op het internet. Omdat deze tekst aansluit bij mijn gevoelde waarheid deel ik deze graag via deze column (niet de letterlijke tekst).


Multidimensionaliteit en bewustZijn (toevoeging van mij)
Een autist die naar de aarde is gekomen, toont hoe de toekomstige menselijke ontwikkeling eruit zal zien. Zij besteden heel hun leven eraan om uit te zoeken hoe lineariteit werkt en dat frustreert hen. Mensen kunnen wat ze niet begrijpen niet zien. De autist is in staat uit het vel papier te komen en in kleur te zien. Veel autisten kunnen hetzelfde doen wat jullie rekenmachines op jullie bureaus ook kunnen doen. En zij hebben geen rekenmachines nodig. Geef hun een probleem - een getal van twee cijfers vermenigvuldigd met een getal van drie cijfers. Let er dan op hoe snel zij het antwoord geven. Omdat zij niet-lineair zijn! Vraag hun welke dag van de week het zal zijn op 13 augustus 2012 en zij vertellen het zonder dat ze een kalender nodig hebben. Je zou kunnen vragen “Wat voor soort geest kan dat?” Een niet-lineaire geest zonder de scheidsmuren die jullie in jullie brein hebben.

De autist heeft een niet-lineaire geest. De barrières zijn verwijderd. Kun je je de frustratie van deze mensen voorstellen? Hij is in een wereld van zwart-wit verzeild geraakt, terwijl hij in kleur vertoeft. En niet alleen dat, de wereld wil dat hij in een rechte lijn gaat, terwijl hij eraan gewend is in alle richtingen tegelijk te gaan. Dit verklaart ook dat de enige werkzame energieën om hem te kalmeren interdimensioneel van aard zijn: muziek, kunst en liefde. Daarnaast kan een vitatliteitsmassage goede resultaten geven (toevoeging van mij). Wat er gebeurt en wat iedereen kan weten, zien en begrijpen is dat de lineariteit van de menselijke hersenen heel, heel langzaam minder wordt. Anders dan bij de autist zal het op een manier zijn die in balans is en zinvol overkomt. Met andere woorden, de mens is in staat om in- en uit kwantumdenken te stappen iedere keer dat z/hij in een lineaire 3D bestaan wilt leven, maar toch kwantumbewustzijn hebben. Een autist leeft dit al.


Autisme verklaren met de denkgeest lukt niet (toevoeging van mij)
In deze tijd komt autimse meer voor dan ooit. Het kan geen toeval meer zijn dat er plotseling zoveel van hen zijn. Er worden tegenwoordig meer autistische kinderen geboren dan er ooit op de planeet zijn geweest. Mensen haasten zich om te willen weten wat er 'mis' is. Zou het aan de chemicaliën in het voedsel liggen? Misschien komt het door vaccinaties. Sommigen beweren met hun bewijsvoering 'Ja, dat is het – het komt door vaccinaties.' Er wordt naar bijna alles als een mogelijke verklaring gegrepen om het vraagstuk op te lossen waarom er zoveel autisten op aarde arriveren.

Toch zijn er een paar mensen die naar de puzzel hebben gekeken en gezegd hebben: 'Misschien evolueren we als menselijke soort en is dit de eerste golf van wat ons te wachten staat.' Niet mentaal gestoord, maar niet-lineair denken. Dat is inderdaad het geval. We zien een vorm van evolutie en dit wordt vreemd en ongebruikelijk genoemd. Iedere generatie van autisten zal een betere tijd hebben wanneer zij uitzoeken wat lineair is en wat niet.

Kijk naar het autistische kind hoe het doorloopt wat het moet doen (autisme in de meest ernstige vorm). Zij zijn zo niet-lineair dat het met ongelooflijk veel frustratie gepaard gaat zelfs als zij de menselijke stem proberen te lineariseren als je tegen hen praat. Zij herhalen dezelfde actie keer op keer in hun poging het niet-lineaire te lineariseren. De lineaire muren ontbreken in hun brein en zij moeten leren die muren te bouwen die zij nodig hebben. Mensen zien hen dan als een probleem, terwijl het geen probleem is. Het is een vorm van getalenteerde kinderen die de planeet in haar groei helpen. Je ziet een onderscheid in autistische talenten en de lineaire. Daartoe is de menselijke geest in staat.


De Autist en zijn/haar gevoeligheid voor kleuren, muziek, en kunst
Kunst en muziek hebben structuur, maar zijn niet-lineair. Er is geen limiet aan het aantal noten dat je tegelijkertijd kunt horen, waarnaar je brein kan luisteren en die zij tot een geheel kan samenvoegen. Er is geen limiet aan het aantal spelers in een symfonieorkest die op één podium samen kunnen komen in één harmonie. Hoe meer je toevoegt, hoe beter. Probeer dat maar eens met sprekers! Heb je daar ooit over nagedacht? Er is geen limiet aan het aantal kleuren dat je kunt vatten en in bepaalde patronen oplossen. Ze zijn prachtig en alle kleuren spreken hun eigen taal. Muziek raakt het hart. Zo is het ontworpen. Pas datzelfde scenario nu op communicatie toe en je zul zien waar de mens in kan groeien.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


High Sensitive Children reageren heel goed op een vitaliteitsmassage.


De ervaring leert dat Ritalin psychoses kan veroorzaken bij kinderen. Vele kinderen krijgen dan ook, naast Ritalin, anti-psychotica voorgeschreven.

Ritalin lijkt(!) te kalmeren, uiterlijk wordt het kind rustiger doordat het adrenalinegehalte in het bloed stijgt. In het hoofd is het kind onrustiger dan ooit.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.