Tantric Sex - The Womb of The WorldColumn in 2010 geschreven en opnieuw gedeeld, omdat ze nu volledig actueel is

Tantric Sex op mijn blog 'Samen Leven VANUIT de Essentie van Tantra'
(Dit is een andere column dan hier onder)VANUIT de ESSENTIE van Tantra
Tantra is een levenswijze ontstaan in India als response op het uit balans gaan van de Essentie van Sexuele Energie.

In Khajuraho staan de wereldberoemde Tantra Tempels. Aan, een relatief klein gedeelte van, de buitenkant van de Tempels worden allerlei verschillende afbeeldingen getoond van koppels die 'sex' hebben. Deze afbeeldingen prikkelen jouw fantasie rondom jouw 'sexbeelden'. En dat is precies waarom deze afbeeldingen aan de buitenkant van de Tempels afgebeeld staan: ze nodigen uit tot meditatie en innerlijk onderzoek van jouw 'sexbeelden en sexuele fantasie-gedachten'.

In het centrum van de Tempels is het STIL en LEEG . De 'ancients' konden de Tempels pas helemaal binnengaan, NADAT ze hun innerlijk werk gedaan hadden en ze innerlijk STIL geworden waren en de EENHEID in zichzelf beleefd hadden en volledig ondergedompeld in voortdurende extase.

Tantra is een bewustwordingspad. Evenals dat Yoga dat is. Of de TAO. Tantra volgt een andere route, een andere weg, een ander pad. Helaas wordt het pad VANUIT Tantra vandaag, zowel in het Westen als het Oosten, niet goed begrepen waardoor er vandaag vooral de nadruk ligt op Tantra als het cultiveren van sex en hierin liggen (grote) valkuilen.

Tantra als ZUIVERE weg naar bewust Zijn
Tantra ondersteunt jou je (sexuele) leven op een bewuste wijze te beleven. Tantra helpt jou van jeZelf te leren houden, de Essentie van Sexuele Energie te doorvoelen en doorleven. Van waaruit jouw sexualiteitsbeleving dan als vanzelf verdiept, omdat je jouw Sexuele Energie, die jouw LevensKracht Energie is, volledig omarmd en doorleefd hebt. Tantra ondersteunt je om de vele en vaak tegenstrijdige 'duale' aspecten van je zelf te (h)erkennen en te omarmen: al jouw aspecten zijn welkom in jou... Mooie en minder mooie aspecten verwelkom je: juist in het omarmen van je schaduwkant ligt jouw healing. Niets van jou hoeft aan de kant, onderdrukt, uitgestoten, onder het vloerkleed... diep weggestopt in de schaduw. Alles mag naar de oppervlakte in het licht, zodat het Verlicht kan worden in jou en je niet langer aspecten van jezelf (en de ander) afscheidt, afwijst, uitstoot. Tantra helpt je jouw emotionele en mentale blokkades in je fysieke lichaam en energetische lichamen te (h)erkennen, zodat je kunt helen... waarna, hetgeen je niet langer nodig hebt, als vanzelf los laat: je hoeft niets los te laten... los laten, is geen actief proces... loslaten is een natuurlijk gevolg van iets doorzien en doorleefd hebben.

Verlicht Leven VANUIT Eenheid is het directe gevolg.


Bewustwordingspad vanuit het Levensprincipe
Tantra is een bewustwordingspad vanuit het Levensprincipe, waarin je leert om bewust aanwezig te zijn in je Sexuele Energie, emoties en denkpatronen ofwel overtuigingen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. Alles mag er zijn. Niets van jou hoeft aan de kant. In dit proces is het mogelijk de energie van lust en opwinding te transformeren naar Liefdevolle Passie, Vreugde, mededogen en spirituele openheid.

De weg van tantra begint bij zelfkennis en houden van jezelf. Dit betekent, dat je leert luisteren naar je innerlijke stem (intuïtie) en de signalen van je lichaam... Jouw lichaamsbewustzijn.

Tantra is verbinding maken met je Wezen, Wat en Wie jij ten diepste Bent. Als je in verbinding bent met wat Wezenlijk in je hart en jouw Wezen leeft, houdt het gevoel op dat je 'iets moet doen'.

En hier begint de ware oorspronkelijke Tantrische levenswijze.


Moeten en grijpen in sex
In 'moeten en grijpen', doet verlangen pijn. Juist in het grijpen gaat het mis, in het gevoel iets NU te moeten, gaat het mis. Grijpen en moeten, brengen je in de energie van doelgericht neuken en is gericht op klaarkomen (wat geen orgasme is, maar een spierkramp in het bekken waarbij je je partner gebruikt om het te bereiken). Ten diepste blijf je onvervuld en word je behoeftig. Je wilt steeds meer, heftiger, extremer, een nieuwe partner, meerdere sexpartners. Steeds meer en weer heb jij jouw dopamineshot nodig (dopamine is een verslavend lusthormoon en maakt je afhankelijk).

Veelal ontstaat er als gevolg van deze manier van sex een behoefteverschil tussen partners. Deze manier van klaarkomen, wordt piekorgasme genoemd. Hierbij komt het hormoon prolactine en de neurotransmitter dopamine vrij, waardoor de lust per direct uit je lichaam verdwijnt en je slaperig wordt. Bij een piekorgasme, klaarkomen, ben je gericht op jezelf. Op het moment van klaarkomen, is er geen (liefdevolle) verbinding met jeZelf en jouw partner. Voor degene die van nature minder gericht is op een piekorgasme, leidt een piekorgasme bij de partner tot ontevredenheid en pijn, want diegene voelt dat de hartsverbinding er niet is. Diegene voelt zich niet vervuld. Maar ook de partner voelt zich ten diepste onvervuld als gevolg van klaarkomen. Je lichaam verliest het vermogen om liefde te voelen. Je lichaam kent de energie van heftige lust, maar is het vermogen liefde te voelen verloren.

Als je 'moeten en grijpen' in sex loslaat, wordt sex een sacraal gebeuren, waarin een diepgaande verbinding met jeZelf, je partner en het 'spirituele' mogelijk is. Tantra leert je het 'moeten', het grijpen, los te laten.


Zoals je in je sex staat zo sta je in je leven
Besef dat je in je leven staat, zoals je in je sex staat. Waarmee ik bedoel dat als je in sex gericht bent op 'grijpen en moeten' en 'doelgerichtheid' je deze drijf ook ziet in je verdere leven.

Sexbeleving, Spiritualiteitsbeleving, Relateren, Leven, is NIET AFGESCHEIDEN van elkaar.


Integratie van Sexuele Energie
Voordat je een tantrische sexverbinding met de ander aan kunt gaan, is het nodig in verbinding te komen met je eigen sexualiteit.

Het is nodig je eigen patronen, gedachten, gevoelens met betrekking tot intimiteit en sexualiteit, en Sexuele Energie te onderzoeken. Je leert je hoofd, hart, en geslacht te verbinden. Je leert jouw Sexuele Energie te laten stromen, zonder deze er in een zaadlozing uit te gooien. Je leert onderscheid te maken tussen lust (in de zin van een behoefte per direct bevredigd te moeten hebben, wat een emotie is) en genot (wat een lichaamsgevoel is). Je leert de Sexuele Energie door je lichaam te laten stromen, waardoor deze zachter en rustiger voelt. In verbinding met jeZelf voel je je vervuld en extatisch. Hierdoor maak je jouw Sexuele Energie, die jouw levensenergie/levenskracht is, vrij.

Van lust naar Tantric Sex
Doordat je inzicht gaat ont-wikkelen en doorvoelen in de energie van lust en de Essentie van Sexuele Energie leer je ont-dekken dat je kunt genieten van lust, dat lust niet onbewust uitgeleefd hoeft te worden. En ook niet verdrongen hoeft te worden. Wanneer je helemaal aanwezig kunt zijn in dit lichaamsgevoel van levenslust, kun je in vrijheid kiezen wat je daarmee doet. Ook in sex.


Tantric Sex
Je leert je in Tantric Sex volkomen open te stellen voor jeZelf (en je partner). Je leert te kiezen voor een voortdurende openheid en ontvankelijkheid voor elkaar. Je leert vanuit Echte Liefde te leven. Ook op momenten dat je de openheid, ontvankelijkheid, en Liefde niet voelt. Deze (levens)houding is in Tantra een bewuste keuze. Ook in pijn, boosheid (afstand nemen/wegduwen/verbinding verliezen - onder boosheid zit veelal verdriet), verdriet (het verlangen dichterbij te komen/je voelt je zacht/open) kies je ervoor open te zijn voor jeZelf en je partner. Alles mag er zijn.


Tantric Sex is als een Meditatie
Op ieder moment kun je kiezen voor Tantric Sex met je levenspartner. Je hoeft niet eerst zin te hebben. Lust voelen is niet nodig (en dit schept in eerste instantie de nodige verwarring, als je sex op deze manier niet kent). Je gaat gewoon in elkaar liggen en voelt wat er met jeZelf en je partner gebeurt. Wat is er in je en in de ander? Pijn, boosheid, verdriet, verwarring, Liefde, zachtheid, compassie, opwinding, schaamte, angst? Alles mag er zijn!

In Tantric Sex neem je de tijd (voor elkaar) in verbinding met de Bron en haar Kracht. Je neemt de tijd om op elkaar af te stemmen, om in contact en verbinding te komen (met elkaar vanuit de volledige verbinding) met jeZelf. Je schept (voor elkaar) een veilige natuurlijke ruimte, waarin je je ten diepste durft over te geven (aan elkaar). Er kunnen nu ook (heftige) gevoelens van boosheid, verdriet, plezier, pijn, behoefte vrijkomen. (Dit kan ook gebeuren in Tantra Healing.) Je kunt hier gewoon bij aanwezig blijven, er doorheen ademen. De uitnodiging is om steeds in verbinding met jeZelf (en je partner) te blijven in plaats van de verbinding te verliezen. Alles mag er zijn.

Tantric Sex is een individuele ervaring in verbinding met Jouw Bron Essentie en Kracht. En van daaruit verbind je je eventueel met jouw levenspartner.


Vol-ledig Lichaamsorgasme
Als je liefdevol en open in een natuurlijke omgeving (bij elkaar) gaat liggen, gaat jouw (Sexuele) Energie als vanzelf stromen. De 'opwinding' komt vanuit het hart, waardoor jouw lingam (penis) gevend is en je yoni (vagina) ontvangend. Wees alert op gevoelens van opwinding en gebruik je ademhaling om opgewonden sexuele energie te laten spiraliseren door je lichaam. Je voelt een totaal lichaamsorgasme (of meerderen). Deze energie is voelbaar voor je partner en dat versterkt de verbinding. Het is heel plezierig en opwindend om te voelen dat je partner stroomt in verbinding met zichzelf en jou. Je kunt nu dieper en dieper afdalen en versmelten met elkaar en het grote geheel.

Deze reis (samen) maken, is een grote gift (aan elkaar) en aan het grote geheel.


Knuffelhormoon
Als gevolg van een liefdevolle hartsverbinding komt het liefdeshormoon Oxytocine vrij. Voor (jonge) kinderen is het uitermate belangrijk dat ze liefdevol geknuffeld worden, zodat ze een basisveiligheid in zichZelf ontwikkelen. Ook tijdens het geven van borstvoeding komt Oxytocine vrij wat de hartsverbinding tussen mama en de baby versterkt.


het geven van borstvoeding in het openbaar wordt jammer genoeg vanuit verwrongen gesexualiseerd denken nog steeds afgewezen in bepaalde kringen


Oxytocine laat jou je veilig voelen, vertrouwd met jeZelf en je partner en versterkt jullie liefdesverbinding. Met elkaar vrijen vanuit een liefdevolle hartsverbinding vervult beide partners en voelt heel anders aan dan neuken vanuit lustgevoelens.


op alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, én energetisch (met elkaar) verbinden, laat jouw Sexuele Energie als vanzelf stromen in jezelf en naar je partner, gewoon (in en bij elkaar) bewust aanwezig zijnThe Womb of The World
Door de Womb, de baarmoeder in de vrouw en de Hara in mannen (ja ook mannen hebben een (energetische) baarmoeder), wordt de Shakti-kracht (opnieuw) geboren in jou en dus ook op Moeder Aarde. Shakti-energie is de feminine power (Shakti-Fem Power met lyrics), die in ons tot leven wordt gewekt als we in onsZelf het vrouwelijke met het mannelijke verbinden. Iedere vrouw en man mag (moet) verbinding maken met haar/zijn innerlijke Godin om volledig krachtig te kunnen staan op zichZelf (Goddess Within met lyrics).

Shakti-energie is de 'partner' van Shiva-energie (Om Namah Shivaya - Shivaya Namah Om met lyrics).

Shakti-energie is de creatieve manifesterende levenskracht. Shakti-energie is de aanvulling van Shiva-energie. Shiva-energie is puur bewustzijn en kent niet de mogelijkheid tot creëren en manifesteren. De energie van Shakti brengt de impulsen van Shiva-energie tot creatie en manifestatie. Shiva-energie kan zonder Shakti-energie niet creëren. Shakti-energie weet niet wat te manifesteren, zonder de impulsen van Shiva-energie die haar begeleiden. Deze principes van yin en yang werken voortdurend in ons en hebben we nodig om in balans en harmonie te zijn in onsZelf.

De impulsen van Shiva zonder Shakti, zijn impulsen zonder passie en de mogelijkheid tot creatie en manifestatie. De energie van Shakti zonder Shiva is levenskracht zonder richting of vorm: chaos. In een levende dans tussen Shakti en Shiva zijn wij en de wereld gecreëerd.

De kracht van Shakti was moedwillig onderdrukt en uitgestoten, en dat gebeurt nog steeds!, en mag nu weer terug in onze her-innering komen. Is terug in mijn her-innering. Doordat we onze oorspronkelijke vuur-kracht en gouden energie her-inneren, her-inneren we onze OORSPRONKELIJKE Goddelijke Vrouwelijke aspecten weer en zijn we niet langer te manipuleren en af te leiden door 'wijsheden' buiten ons en leven we ons (samen) leven van binnen naar buiten. Eindelijk!

In plaats van 'energie' mag je ook lezen 'aspect' of 'archetype'. Als je deze 'aspecten' of 'archetypes' doorvoeld en doorleefd hebt, begrijp je dat alle bewustwordingspaden dezelfde 'aspecten' en 'archetypes' beschrijven en benoemen.

Alle paden komen uit in Know ThySelf: Ken UwZelf.


Onbevlekte Ontvangenis
Lyrics


Immaculate Conception

She: Here we are a hundred
Lovers down the line
Yet it’s always new
Each and ev’ry time
Thus with a blush we say:
Both:”Show me yours, I’ll show you mine”
This is how we start to
Worship at the shrine
Seeking with the other
All that is divine

Ch: Seeking to uncover
The beauty in the other
Seeking with the other
That which is
Divine…

She: In my teens, I had dreams
With languid and erotic scenes
Of a lover who’d explore
Secret places to adore
Warm breath in my undergrowth
Hidden treasure for us both
Play with me, I am the toy
Wired to bring awesome joy
Turn me on, I’m all aglow
Amat amas amo…

Ch: Wriggle, writhe, wring & wrestle
Furry coves where you may nestle
Tumble tangle seraphim
We…… are inter -
Twined…

He: Yeah though I walk through the
Valley of Death
I shall fear
No evil
For my rod and staff
They shall comfort me
And lead me
To pastures green
Where I shall dream
Of you my queen.
Ch: With your fragrant allure
And your taste so pure
You are my
Lorelei… of the
Rhine…

She: There are wise men who dare to say
Making love is more a play
Than a serious affair
Now you can let down your hair
Ignore what censors say
And enter the fray
We’ll titillate and captivate
Delectate and jubilate
At leisure…
Purring pleasure…

Ch: God forgive those who throw
His gift away, for they do not know
These pearls of thine
Have been cast… before
Swine…

He: Down the rabbit hole we slide
To a space where time has died
Nature’s need is that we breed
Procreate by mixing seed
Yet there are more
Dimensions to explore
Through you my dear, my lightning rod
Leads the way to my god
La folie de deux
Dans les bras de Dieu

Ch: Which am I? The butterfly
Dreaming he is me? Oh my!
Or he…. who’s inner
Light…
Doth shine…

She: Slowly slowly
Gossamer light
Carefully kindle
Till I’m burning bright
Now, my rooster
Ignite my booster
Then hang on tight
For astral flight
Stars, you and me
Of our Galaxy

Ch: “Two smitten lovers
Are going on a journey”
Is what it predicts for my
Astrological
Sign…

He: How, my love, my lovely
Can I tell them truly
Of your loveliness
Heady juiciness?
There he lies
In a valley of thighs
And on the crest
Of each firm breast
A peak to pique
A button to tweak

Ch: Through emerald eyes
I enter Paradise
To merge and be one
With… mine concu-
Bine…

She: Listen well my darling
He: (She whispered in my ear)
She: Be most attentive when
Moment Supreme is near.
Balance on that knife-edge
Do not cross the line
The longer it lasts
The higher up we climb in a
World of synaesthesia
A space without time

Ch: Tantric phantasm
Valley Orgasm
The longer it lasts
The higher… up…
We climb…

She: Now we move from Mudra
To Mahamudra
From merging with another
To fusing with the whole
A silence so almighty
Yet so frail that a
Too-sharp exhalation
Just that rush of breath
This indeed would be enough
To cause its death

Ch: Immaculate conception
No canon of deception
This yes this
Is what… we will…
Enshrine…

He: I’ve come to the end of a
Good life
It’s time to say farewell
And thanks, it was swell
I choose to die
Where I now lie
With grateful sighs
Between your thighs
Re-enter the womb
My perfect tomb

Ch: Going home
Going home
By going home
We close… the circle
Line…
mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.