Vergeving - Eerste Nieuwe Maan 11-01-2013
We zijn allemaal oorzakelijk geweest aan dat wat ontstaan is in het grote geheel. En we zijn allemaal oorzakelijk aan wat we in gezamenlijkheid (gaan) co-creëren. Voordat we de verlangde harmonieuze wereld kunnen laten ontvouwen in gezamenlijke co-creatie dient er innerlijk nog wat opgeruimd te worden. Zo binnen zo buiten.

Het opruimen van de innerlijke ballast gaat gepaard met loslaten van rommel in je psyche die anderen (en ook jijzelf) daarin gedumpt hebben.

Vandaag is het nieuwe maan: een geweldig moment voor transformatie van innerlijke rommel, waardoor ieders prachtige licht en helderheid kan gaan schijnen waardoor je geluk beleeft in het NU. Van daaruit ontstaat de harmonieuze wereld waar ik over schrijf als vanzelf. Moeiteloos. Wat niet betekent dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Maar je ervaart deze moeite dan als all inclusive. Als een logisch gevolg van de keuzes die je maakt, waarbij je bereid bent verantwoordelijkheid te dragen van (de gevolgen van) je keuzes.

Zo terugkijkend op je leven, je relaties, en je creaties dien je dus verantwoordelijkheid te nemen voor je aandeel in de shit. Vergeving, diepe vergeving, naar alles wat is, ooit was, en ooit zal zijn… (en het kan nodig zijn ‘sorry’ te zeggen…).

♥♥♥

De astrologische stand van deze eerste nieuwe maan van 2013 maakt het praten over gevoel makkelijker, maar gevoelens kunnen gemakkelijk gerationaliseerd worden in plaats van ze te beleven. Oude gevoelens kunnen boven komen drijven en als gevolg van de invloed van de planeet Mercurius kan er lucht komen waardoor je dat wat oud is anders gaat waarnemen. Een prachtige kans om dat wat nog aan oude emoties in je leeft aan te kijken, te zien voor wat ze zijn, en ze los te laten. Je hoeft niets meer vast te houden. Laat maar gaan. Emoties leiden naar pijnstukken uit het verleden, maar kunnen je daar ook houden. Je mag en kunt nu verder gaan...

In de huidige buitenwereld, evenals in je binnenwereld, kun je zowel het oude als het nieuwe waarnemen. Voel in jezelf waar dat wat je via de buitenwereld naar jezelf terug gespiegeld krijgt, resoneert in jou. Voel wat kloppend is voor jou. De behoefte te doorgronden, markeert het begin van leven. Zodra je het leven (inclusief jezelf) doorleefd kent (doorleefd weten), zal er niets anders zijn dan verwondering. Ken je Zelf en je kent het Al, waardoor je in voortdurende bliss en verwondering bent...

Woorden kunnen, vooral ook, tijdens deze nieuwe maan een grote invloed hebben. Ben jij congruent in wat je uitzendt? Ken jij je eigen unieke kleuren en breng je die naar buiten? We leven in een mind thinking universe: alles is mind en alles dat gemanifesteerd wordt in het universum (de universa) begint met een gedachte. Wees je bewust van de energie onder jouw gedachte, want gedachten zijn krachten. Welke verlangens leven er in jouw hart en hoe breng je die naar buiten? Jij bent oorzakelijk aan dat wat je creëert in jouw eigen leven. Let it be your hearts desire, jouw Hartedroom.

Deze nieuwe maan ondersteunt je een fundering te leggen voor de rest van het jaar. En dan... Breng jouw unieke Zelf naar buiten vanuit Jouw buik met de kleuren en klanken van Je hart... schep jeZelf naar buiten... In Liefde, Vrijheid, en Plezier... Ieder moment weer... Steeds mag Jij weer met nieuwe mogelijkheden scheppen... In Verbondenheid in Eenheid. De cirkel is rond... (een prachtige geleidemeditatie vind je onderaan de column Authenticiteit in verschijningsvorm...)

Je co-creëert in oneindigheid...

Enjoy!mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018
Bron plaatje
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.