Zwangerschap - Verlangen naar een kindje
Je voelt het verlangen in je naar een kindje. Dat verlangen maakt nogal wat los in je. Vragen die opkomen, gevoelens van onzekerheid, angst en spanning wellicht. Je voelt dat je je graag fysiek, emotioneel, mentaal, en spiritueel wilt voorbereiden op het ouderschap.

Want hoe sta jij in je vrouwZijn, hoe staat jouw partner in zijn manZijn, hoe staan jullie samen in jullie relatie, (h)erken je de Liefde… Onvoorwaardelijke Liefde? Doorvoelen jij en je partner de essentie van Sexuele Energie die jouw levensenergie is?


Verband sex(ualiteit), lovemaking, zwangerschap en bevalling
Wat is het verband tussen sex(ualiteit), lovemaking (zoals de engelsen zo mooi zeggen: de energie van lovemaking voelt zacht en verbonden), zwangerschap en bevalling?

Zoals ik het zie en voel, heeft het alles met elkaar te maken want zoals je in je sex staat, zo sta je in het leven: dus ook tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Elk moment weer kun je weer opnieuw kiezen op welke manier je jouw sexuele energie (wat je levensenergie is) naar buiten brengt: in een vervullend liefdevol samenkomen met elkaar, een prachtig schilderij, het bouwen van een fantastische website, healing, ga zo maar door… Voorgaande activiteiten laten je voelen dat het leven (de levensenergie) in je leeft, vrijelijk stroomt, bruist: kortom je voelt je vervuld en levend. Plat neuken, zonder liefde/hartsverbinding, vervuld niet, je volproppen met eten ook niet… Je kunt vast nog meer activiteiten invoelen die je leeg en onvervuld achterlaten. Zo kun je in jezelf het onderscheid tussen levengevend en levennemend voelen.Bewust uitnodigen van een ziel
Het bewust uitnodigen van een ziel in je leven, tijdens een bewust en heilig liefdevol verbonden liefdesspel, geeft levensenergie door aan de vrucht. Het zaad van de man zal liefdevol vanuit zijn hart en ziel energetisch geladen zijn. Als je als vrouw orgastisch bent op het moment dat je het zaad van je partner ontvangt, geef je jouw vrouwelijke levensenergie door tijdens de conceptie. Een bewust liefdevol aanwezig zijn in liefdevolle harts- en zielsverbinding voelt als een warme veilige vertrouwde bedding voor de ziel. Vanuit de andere dimensie kijkt de ziel toe. Je kunt je voorstellen dat deze ziel zich heel welkom voelt bij jullie: een bewuste uitnodiging laat je heel welkom voelen. Dat is nog eens een geweldige start van je aardse leven!You come to us from another World
from beyond the Stars and void of Space
Transcendent, pure, of imaginable beauty
bringing with you the essence of Love
You transform all who are touched by you

You are the master Alchemist
You Light the Fire of Love
in Earth and Sky
in Heart and Soul of every being
Through your Loving
existence and nonexistence merge

~Rumi~

gedicht gevonden op 23 november 2012,
een aantal jaar nadát ik de tekst voor de workshop 'vier je zwangerZijn, ontdek jouw diepste vrouwZijn' geschreven hebHet zal duidelijk zijn dat voorgaande ook tijdens de zwangerschap en bevalling geldt. Het is geweldig als aanstaande ouders zich bewust voorbereiden op de conceptie, zwangerschap, en bevalling.


Voorbereiding op een bewuste conceptie
Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op een bewuste conceptie. Je kunt leren een heilige ruimte te scheppen voor jou en je partner, waarin je de ziel van jullie aanstaande kindje bewust uitnodigt. Je kunt leren hoe je je kunt voorbereiden op je zwangerschap. Je kunt de verschillende aspecten van jou als vrouw, aanstaande moeder, en vriendin onderzoeken.

Je kunt leren een dieper contact met jezelf te ervaren en daardoor straks ook met de baby in je buik. Je kunt leren te luisteren naar de signalen, de innerlijke wijsheid, van jouw lichaam en hierop te vertrouwen. Je kunt leren op welke manier je jouw partner hierin kunt laten delen.

Wil je hierover leren? Lees dan verder bij de workshop 'vier je zwangerZijn, ontdek jouw diepste vrouwZijn'.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Een Zielegedicht voor Het Kindje dat er niet 'kon/mocht' zijn (over abortus)

Ruben,
zo noem ik jou
m’n Ruben,
benoem ik jou
mijn zielekind
geef ik je naam
in mijn adem aan de wind
waarin jij voort kunt leven…

want Ruben,
jij leeft voor mij
m’n Ruben,
al ben je vrij
als westenwind
je bent mij zielekind
dichtbij,
of je echt geboren werd
dichtbij,
of je nooit verloren werd…

Ruben,
zo noem ik jou
m’n Ruben,
benoem ik jou
mij zielekind
hoor ik jouw vraag
in de adem van de wind
“Mag ik door jou leven?”

ach, Ruben,
je hoort bij mij!
m’n Ruben
voor altijd vrij
m’n zielekind
jij, wezen in de wind,
mijn zoon
die het zo beschoren werd,
de zoon
die ons niet geboren werd…


Gedicht gevonden op Argusoog onder een radio-interview met Desirée Röver en Vicki Thorn

Topic: The aftermath of abortion. The silent pain in women as well as in men. The biochemistry of bonding in sexual relationships, pregnancy. The amazing cellular connections. And a lot more that we all should know about the impact of being in a relationship, making love, having babies etc.

'Stone age people in a hightech world'

We are all in our heads. Disconnection.
'When the head is not connected to the heart, the hands and feet can do the most atrocious things.'

'I can live with the adoption. I can’t live with the abortion.'

An abortion touches not only the women, but also the fathers, parents, grandparents, children that are born after the abortion, etc.

The Dutch abortion motto ‘Baas in eigen buik’ (“Captain of my own womb’) degrades the fathers to sperm donors.
A favorite birth song, which you can listen to during your pregnancy

The river she is flowing, rolling and growing
The river she is flowing, down to the sea
Mother Earth carry me, a child I will bear to thee
Mother Earth carry me down to the sea

Het belang van het uit laten kloppen van de navelstreng en het bij je dragen van de placenta van je baby
Het navelstrengbloed is vol 'stemcells' die van groot belang zijn bij het ontwikkelen van een gezond zelfhelend vermogen van de baby en dat is de reden dat de navelstreng uit moet kloppen zodat al het bloed naar de baby gaat.

Als het bloed niet naar de baby gaat, gaat het bloed dus naar degenen die de placenta stelen (het ziekenhuis bij een ziekenhuis geboorte). De placenta is een spirituele twin van de baby: dat is de reden om ook de placenta bij de baby te houden totdat de navelstreng aan de kant van de baby afvalt na zo'n dag of 7

De navelstreng/placenta afbinden en doorknippen en weghalen bij de baby, is dus echt diefstal: diefstal van ziele energie.

Het advies is om ten minste de navelstreng te laten uitkloppen, maar liever dus niet af te binden en door te knippen. En ook de placenta bij je te dragen totdat de navelstreng vanzelf afvalt. Dan kun je de placenta zelf begraven en er bijvoorbeeld een boom naast planten ter waarde ering van de 'spirituele twin' van de baby.

De meeste van ons zijn onze 'spirituele twin' verloren en dienen dit verlies te helen en de energie terug te claimen.


'Conserveren' van de placenta: deze wordt behandeld met zout (bij voorkeur Keltisch zeezout) en besprenkeld met kruiden zoals tijm, waarna de placenta in een soort dikke doek wordt verpakt.

After birth and after everyone has settled down, we began to work on the placenta. We washed it in a bowl of very warm water to remove any blood stain. We then placed it carefully on a rattan tray, to air-dry, over a metal tray to catch any dripping water (the book suggested to pat dry with towel). When baby needed to be moved, we moved as three (2 persons to carry baby and placenta). I breastfed her in a lying down position, placing the placenta on the other side of her. The cord was soft and pliable.

See more at...
Nadat de navelstreng afgevallen is, kun je de placenta encapsuleren, kan natuurlijk ook nadat de navelstreng uitgeklopt is, afgebonden wordt, en doorgeknipt
Hypno Birthing
Lotus Birth
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.