Onvrede in SexualiteitsBeleving - Sexuele Bewustwording (1)
Vrouwen hebben het nodig om zich in contact met een ander helemaal veilig, vertrouwd, en gerespecteerd te voelen. Zij zullen hartepijn ervaren als de man geen hartsverbinding aangaat in de sexualiteit en tijdens het maken van liefde met elkaar (to make love).


Onvrede bij de vrouw
Afhankelijk van het type vrouw leidt dit tot het niet meer willen aangaan van sexualiteit met de ander of het zelfs niet meer kunnen. Hun lichaam gaat ‘op slot’. Deze vrouwen hebben ‘geluk’. Hun lichaam geeft een duidelijk en eerlijk signaal dat er iets niet klopt voor hen. Hierdoor zijn ze congruent met wat emotioneel en spiritueel diep gevoeld wordt. Ook al is het dan onbewust en gaan ze op zoek bij sexuologen en/of psychologen om hun ‘probleem’ op te lossen, wat heel vaak tot teleurstellingen en frustratie leidt. Vaak voelen vrouwen zich hier niet gezien en begrepen. Sexuologen adviseren bijvoorbeeld vaak om te fantaseren om lustgevoelens op te wekken. Als een vrouw dan zegt dat ze zich niet prettig voelt bij fantaseren, wordt ze als niet normaal beschouwd. Want iedereen fantaseert, wordt dan beweerd. Deze vrouwen voelen diep in zichzelf aan dat als je fantaseert, je met je aandacht niet bij je partner bent en dat de verbinding niet volledig tot stand kan komen. En dit is juist waar ze zo diep naar verlangen. Sexualiteit en intimiteit vinden niet plaats in het hoofd. Onze maatschappij is ver af geraakt van het op natuurlijke manier beleven van sexualiteit en intimiteit. Dat wat onnatuurlijk is, is als natuurlijk aangenomen (en visa versa) en dat veroorzaakt allerlei verwarringen in onze menselijke systemen (lichamelijk, emotioneel, mentaal, spiritueel). Als je ontspannen en open bij elkaar gaat liggen, gaat de energie na een tijdje vanzelf van jou naar je partner stromen en visa versa, mits er geen blokkades opgebouwd zijn. Daar hoef je helemaal niets voor te doen. Je hoeft het gewoon maar te laten zijn, het te laten gebeuren. Dóen haalt je uit je ware natuur.

Het lichaam van een ander type vrouw reageert anders, waardoor zij zich in sexualiteit juist heel gemakkelijk geeft en zich dus eigenlijk weggeeft vanuit haar 1ste en 2de chakra. Er wordt in sexulaiteit gegaan vanuit lust in plaats van vanuit liefde. Vaak wordt hier gedacht dat ze vrij is in sexualiteit, om dan tot de ontdekking te komen dat er angst is voor intimiteit en liefde. Het kan ook zijn dat er op dieper niveau (onbewust) in haar hart een diep verlangen is naar het aangaan van een harts- en zielsverbinding met de ander. Het weggeven van jezelf vanuit je 1ste en 2de chakra kan leiden tot bijvoorbeeld terugkerende blaasontsteking of een (zeer) pijnlijke buik/PMS/menstruatieklachten. Als haar hartsenergie niet ontvangen wordt door haar partner kan dit leiden tot diepe hartepijn.

Beide situaties leiden uiteindelijk tot onvrede in de vrouw zelf en ten slotte geeft dit problemen in de relatie.

Als jij dit herkent en je vindt dat het genoeg geweest is, dan is wellicht de Inspiratiedag ‘vier je vrouwZijn, ontdek de Godin in jeZelf’ iets voor jou. Neem eigenaarschap voor jeZelf: het is jouw leven en ook jij hebt recht op realisatie van jeZelf. Dat is je geboorterecht. Het begint ermee in je eigen kracht te gaan staan...


Onvrede bij de man
Zowel vrouwen als mannen zijn beiden voor 100% 'eigenaar' (als in gekozen verantwoordelijkheid) voor hun relatie. Als man zit je mogelijk (en meestal is dit een wisselwerking waardoor jullie elkaar aangetrokken hebben) ook met onverwerkte angsten en patronen die al eeuwenoud zijn. Als jij een goed contact hebt met je lichaam zal je hartepijn kunnen voelen of pijn in je testikels of op de eikel, of prostaat. Dit kunnen voor jou lichamelijke signalen zijn dat je geen volledige verbinding aangaat in de sexualiteits- en intimiteitsbeleving met je partner. Je kan ook behoefte of een drang voelen tot heel frequent vrijen met jezelf, jouw partner, of meerdere vrouwen. Je kunt je als gevolg hiervan lusteloos en moe voelen. Als jij dit bij jezelf herkent of je wil je gewoon vrijer leren voelen in je sexualiteitsbeleving, is de Inspiratiedag ‘vier je manZijn, ontdek de God in jeZelf’ wellicht iets voor jou.


Sexuele Bewustwording in een partnerrelatie
Samen groeien in Sexuele Bewustwording is een prachtige ontwikkelingsweg... Een tussenweg is er niet meer... de tijd van compromissen is voorbij...

Jouw Ware Essentie vraagt om duidelijke en heldere keuzes voor jeZelf...mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


'de tijd van compromissen is voorbij...'

Had ik je al verteld dat ik erg blij ben met jouw schrijven, Mascha?

Uh ja,
maar hier nogmaals: wat ben ik blij!

Ik ben compromisloos over hetgeen ik waardevol vind.
Voor de huidige wereld voelt dat soms aan als 'zware energie' die ik uitstraal.
Maar het is juist heel super licht, voor mij.

De reacties van anderen hierop, die zijn zeker niet altijd licht: de ander voelt een zware energie in zichzelf bij mijn compromisloosheid op een aantal zaken.

Kunnen verdragen wat je oproept bij een ander, houdt het voor jezelf dan toch licht. Ik ben niet bereid te schipperen met wat ik van waarde vind. Nou, het is niet eens 'bereid zijn', het lukt me gewoon niet. Mijn innerlijke wereld is daar gewoon te helder voor aanwezig in mijzelf.

Wat zou het heerlijk zijn als mensen compromisloos zijn over wat ze van waarde vinden en eigenaarschap nemen om in vrijheid zelf die waarde te leven. Hoe eenvoudig wordt het dan om gezamenlijke keuzes te maken die je wel wilt, en verder te exploreren wat er uit die keuzes samen gecreëerd kan worden.
Ja Astrid, samen spelen in Vrijheid, Plezier, en Onvoorwaardelijke Liefde in Verbondenheid en Eenheid...

Weten dat je elke keer weer opnieuw kunt kiezen.

Hoe lichter jij wordt/bent en handelt vanuit Onvoorwaardelijke Liefde, Eigenwaarde, en Vrijheid, hoe meer projecties er vanuit de schaduw van de ander naar je toe zullen komen. Het donker zoekt het licht. Het donker zoekt (Ver)licht(ing). Dit herkennen is essentieel om in je eigen licht te blijven. En natuurlijk blijft het van belang eerlijk naar je zelf te kijken.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.