Onderscheid 'verantwoordelijkheid en 'eigenaarschap'

Eigenaarschap nemen
Eigenaarschap nemen


Onderscheid 'verantwoordelijkheid' en 'eigenaarschap'
In 'eigenaarschap' heb je 'iets' geheel naar jezelf toegehaald vanuit doorleving en leef je dat 'iets'.

'Verantwoordelijkheid' ervaar ik als dat je dat 'iets' op afstand gezet hebt van jezelf (ver-antwoord-elijkheid).

Zo is de mens in eigen leven verantwoordelijk voor de keuze shit, honger, en oorlog in de wereld te laten bestaan. Zolang je jouw macht uit handen geeft aan hen die onderdrukken, ben jij daar zelf verantwoordelijk voor. Niet de onderdrukkers.

Ja vanzelfsprekend zijn zij verantwoordelijk voor hun keuze te onderdrukken, maar dat kunnen ze alleen maar doen als de onderdrukten dat toestaan.

1% van de wereldbevolking zou de macht hebben over 99%. Hoe is dat mogelijk? Dat is slechts mogelijk doordat 99% die 1% de macht geeft.

Stop met je de oorlog in te laten sturen, stop met het toedienen van allopathische middelen die mensen afhankelijk en uiteindelijk vervroegd dood maken, stop met werken in instituten en structuren die anderen belasten...

In plaats daarvan kun je onmiddellijk in het NU kiezen om levenstoegang gedeeld te houden en elkaar beschikbaar te stellen. Die keuze kun je slechts voor jezelf maken. Eenieder dient die keuze in eigen leven te maken. Eenieder dient 'eigenaarschap' te nemen over deze keuze.mascha roedelof
Deze Inspiratie mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2017


De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.