Meiden Cirkel

Meiden Praat als de Inwijdingsweg naar vrouwZijn
Meiden Praat als de Inwijdingsweg naar vrouwZijn


Meiden Cirkel

De Meiden Cirkel is er voor meiden die hun eerste menarche (menstruatie) gaan krijgen. Dat kan vanaf 10jaar zijn, maar dat kan ook vroeger of later gebeuren. Het is dus normaal dat je jouw menarche niet tegelijk met je vriendinnen krijgt. Jullie zijn allemaal verschillend en jouw eigen lichaam volgt jouw ritme. Je herkent het gaan krijgen van je eerste menarche meestal doordat je lichaam aan het groeien is, en dat hormonen in jouw lichaam je laten voelen dat de eerste menarche gaat komen. Je krijgt je eerste menarche zo ongeveer 2 jaar nadat jouw borsten zich beginnen te ontwikkelen en je zogenaamde secondaire lichaamsbeharing krijgt onder je oksels en bij je yoni (vagina). Vaak heb je jouw eerste menarche op ongeveer dezelfde leeftijd als je mama: aarzel dus niet en praat erover met haar als je wilt weten op welke leeftijd zij haar eerste menarche kreeg.

In de Meiden Cirkel ga je je in een meidengroep voorbereiden op dit moment en leer je hoe jouw lichaam zich ontwikkelt, waardoor de menarche op gang komt. Je gaat je in de Meiden Cirkel ook voorbereiden op de verandering in jouw bewustzijn naar vrouwZijn. Kortom: een inwijdingspad op weg naar jouw vrouwZijn.

Verder kunnen alle op deze pagina genoemde onderwerpen, zoals sexualiteit, besproken worden. Het ligt er maar aan wat jou en de andere meiden in de groep bezig houdt.

Een Meiden Cirkel ontmoet elkaar wekelijks. Eenieder heeft een kwartier de gelegenheid om te delen wat haar bezig houdt, advies te vragen aan de andere meiden, of de andere meiden uit te nodigen vragen aan haar te stellen. Als je ergens tegenaan loopt in jouw leven, thuis, of op school, of in je vriendenkring dan kun je dit met de andere meiden delen. Het onderwerp maakt niet uit: alles in jou mag gezien en gehoord worden. Je mag ontdekken dat je in de Meiden Cirkel aandacht mag vragen voor dat wat in jou is. Doordat je dit in de Meiden Cirkel ontdekt, groeit je moed en zelfvertrouwen om dit ook buiten de Meiden Cirkel te (gaan) doen in je dagelijkse leven.

De Meiden Cirkel start om 16.00 uur (of een ander tijdstip als de groep dat wil). Opgaaf van je komst is nodig. Je verbindt jezelf voor minimaal vier Meiden Cirkels, zodat jij bijdraagt aan de veilige bedding van de Meiden Cirkel. Het totaalbedrag voor deelname aan vier Cirkels is euro 55,00. Je kunt dit bedrag vooraf aan de eerste Cirkel overmaken op mijn rekeningnummer 10.71.83.706, of contant voldoen bij de eerste Meiden Cirkel. Je kunt aan meer dan vier Meiden Cirkels deelnemen als je dat wilt: in dat geval voldoe je jouw bijdrage per keer. Nadat je besloten hebt je uit de Meiden Cirkel terug te trekken, nodig ik je uit dit te delen in de Meiden Cirkel. Zodat jij afscheid kunt nemen van de andere meiden in de Meiden Cirkel, en zij afscheid kunnen nemen van jou. Je fysieke aanwezigheid hierbij in de Meiden Cirkel is van belang, zodat een ieder in de gelegenheid is het proces van afronding volledig te gaan, of in ieder geval zo volledig mogelijk.

In de Meiden Cirkel heeft Mascha de rol van begeleider en ondersteuner van de Meiden Cirkel.


Als je deze Inwijdingsweg liever individueel gaat in plaats van in een groep of je gaat deze weg graag samen met je moeder, neem dan even contact met me op voor de mogelijkheden en jouw bijdrage.


Het is mogelijk een Meiden Cirkel te organiseren indien jij een groep van minimaal 4 meiden bij elkaar brengt

Locatie Nadat je een afspraak gemaakt hebt, ontvang je een bevestigingsmail met een routebeschrijving
Data Zie de agenda pagina
Tijdstip 16.00 - 18.00 uur of ander tijdstip in overleg met de andere meiden
Energie-uitwisseling € 55,00* voor 4 keer, daarna 10,00* per keer


*Als jouw financiële situatie een belemmering is voor counseling met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.

Je kunt je opgeven via telefoonnummer 06 - 230 575 42 of via het contactformulier

Je ontvangt een bevestiging van je opgaaf.


Ben je op zoek naar een inspirerend kado?
Ik bied nu ook kadobonnen vanaf euro 5,00.